POWER breathe Classic Heavy Resistance

0 mnenj  0 mnenj  |  Napiši mnenje

Proizvajalec: POWER BREATHE

Šifra izdelka: POWER breathe Classic Heavy Resistance

Razpoložljivost: Ni na zalogi

Cena: 40.00 €
Količina:

Koliko športnikov se natančno drži programa treniranja, da ostanejo v pravi tekmovalni formi? In koliko športnikov razmišlja o izboljšanju svojega dihanja, ki bi pomembno vplivalo na njihovo zdravje in formo?
classic-sports_3Krepitev naših dihalnih mišic – predvsem tistih, ki omogočijo vdih – pomaga izboljšati športno formo.
Najnovejša raziskovanja so pokazala, da krepitev dihalnih mišic izboljša splošno zdravstveno stanje in celo poveča učinkovitost ostalih mišic, ki sodelujejo pri telesni aktivnosti.
Dokazano je, da se z uporabo sistema POWERbreathe (po 30 VDIHOV DVAKRAT NA DAN) dihalne mišice naglo okrepijo, s tem pa se posledično hitro izboljša tudi športnikova moč in vzdržljivost.

POWERbreathe je priročen in enostaven za uporabo. Primeren je za vsakega športnika ne glede na vrsto športa, s katerim se ukvarja.
Raziskave so pokazale, da imajo dihalne mišice, ki omogočijo vdih, tako pomembno vlogo, da lahko med treningom porabljajo kisik, ki je namenjen mišicam naših udov (Harms et al., 1998). Zato se učinkovitost mišic naših udov zmanjša, trening postane napornejši in njegova učinkovitost se zmanjša. Trening dihalnih mišic pa poveča učinkovitost dihalnih mišic (Sharpe & McConnell, 1998)- laboratorijski poskusi so pokazali, da se zaradi okrepljenih dihalnih mišic športnikova učinkovitost izboljša za skoraj 30% (Caine & McConnell, 1998).

Raziskave so pokazale veliko izboljšanje rezultatov pri vrhunskih veslačih (Voliantis et al., 2001a) in kolesarjih (Romer et al., 2001a) – kar za 4.6%. To pomeni skoraj 3 minute krajši čas vožnje na 40   kilometrski kolesarski preizkušnji in 60 metrov prednosti na 2000 metrov dolgi veslaški progi.

 

V orientalski medicini je jesen čas čiščenja stare negativne energije ter čas za premislek, pogled vase. Element kovine je povezan z jesenjo, obdobjem upadanja aktivnosti in zamiranjem življenja v v naravi, zato moramo biti v tem času na naša pljuča ter celotni dihalni sistem še posebej pozorni. Naša pljuča so skozi dihanje odgovorna za vse fizične procese in funkcije ter ustrezajo jin energiji. Predstavljajo območje respiratornega delovanja, ki vpliva na ritem utripov in vse energetske procese v telesu. Stari modreci pljuča opisujejo kot sprejemniki čiste chi iz nebes in ko pravilno, sproščeno in enakomerno vdihnemo, napolnimo pljuča z pozitivno energijo, ogrejemo vse organe ter tako zaščitimo naše telo pred prehladi in obolenji dihal.

Zato dihajte s PowerBreath-om, saj bodo vaše inspiratorne mišice okrepljene, da bodo lažje izdihnile ‘umazan’ chi ter končno začele vzdihovati ‘nebeško dobro’.

Več si lahko preberete v članku Autumn – the season of the lung & inspiration

 

ČLANKI

 1. Vdihi za izboljšanje nastopa – Revija TEK PLUS okt./nov. 2011 – Dihanje spread
 2. Nadzor dihanja za pevce – The One Show

 

IZJAVE IN REFERENCE

 1. PETER KODLER – trener vrhunskih športnikov v hitrostnem drsanju (Nizozemska) – Izjava o PowerBreathe Kinetic dihalnem trenažerju
 2. JAMES DOYLE – rokometaš (Irska) – Izjava o uporabi PowerBreathe dihalnega trenažerja.

Prosto potapljanje je šport, pri katerem telo privedemo do skrajnega roba delovanja. Čas, ki ga preživimo pod vodo je daljši od 6 min, globine, ki jih dosegamo pa večje od 100m. Vsi ti rezultati pa so odvisni od enega samega vdiha. Z njim moramo zajeti zadostno količino zraka, ki nam nato omogoči doseganje teh neverjetnih rezultatov. PowerBreathe IronMan je postal nepogrešljiv pripomoček pri moji treningih. Uporabljam ga tako za krepitev dihalnih mišic, kot za nižanje rezudialnega volumna pljuč. Pozitivni učinki so vidni tako pri maksimalnih potopih, kot pri večurnem prostem potapljanju, kot je na primer podvodni ribolov.

Napiši mnenje

Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo Odlično

Prosim prepišite varnostno kodo:

 • SUUNTO
 • HOKA
 • POLAR
 • raidlight
 • Ultimate Direction
 • COMPRESSPORT
 • GARMIN
 • GOPRO
 • TACX
 • CW-X
 • SIS