Sis Beta Alanine 90 tablet zmanjša utrujenost- poveča vzdržljivost - manjša utrujenost

0 mnenj  0 mnenj  |  Napiši mnenje

Proizvajalec: SiS

Šifra izdelka: Sis Beta Alanine 90 tablet

Razpoložljivost: Na zalogi

Cena: 19.90 €
Količina:

VEČ INFORMACIJ

Beta alanin nekoč neznana aminokislina je danes eden izmed najbolj zaželenih prehranskih dodatkov. Uporabljajo ga tako športniki, ki želijo povečati moč, eksplozivnost in mišično maso kakor tudi vzdržljivostni športniki. Njegova učinkovitost je podprta s strani znanstvenih raziskav. Najboljša lastnost pa je ta, da nima posebnih stranskih učinkov, kar je v dobi poplave s športnimi dodatki še posebej razveseljivo.

Kaj je Beta alanin?
Beta alanin je neesencialna aminokislina, kar pomeni, da jo je telo sposobno proizvesti samo. Njegov naravni vir je hrana bogata z beljakovinami, to so piščančje meso, goveje meso, svinjsko meso in ribe. Prav tako ga je naše telo sposobno samo sintetizirati v jetrih. Ob povečani aktivnosti pa je močno priporočljivo, da beta alanin uživamo tudi v obliki prehrambenih dodatkov, kar dokazujejo tudi študije narejene na ljudeh.

Beta alanin ima ključno vlogo pri sintezi dipeptida karnosina. Ta nastane s spojitvijo dveh aminokislin – beta alanina in histidina. Količina karnosina, ki ga telo proizvede je neposredno odvisna odvisna od količine beta alanina, ki je na voljo, saj je histidina že v osnovi v telesu dovolj. Karnosin lahko na različne načine pripomore pri izboljšanju vadbe, njegova ključna vloga pa je uravnavanje kislosti v mišicah.

Pri intenzivnih treningih začne naše telo kopičiti večje količine vodikovih ionov. To povzroči upad pH vrednosti v mišicah kar vodi do zmanjšanja mišične moči, povečanja utrujenosti in tistega značilnega pekočega občutka v mišicah. Karnosin torej ublaži padec pH vrednosti v mišicah, kar vodi do izboljšanja počutja, moči, vzdžljivosti in nenazadnje do povečanja mišične mase.

Kaj pravijo študije?
Pri študijah je povečini najbolj kontradiktorno to, da so narejene na celicah, živalih ali, da jih izvajajo na fizično neaktivnem prebivalstvu. To sicer ne pomeni, da so neuporabne, potrebno se je le zavedat, da so razlike med aktivnim in neaktivnim prebivalstvom velike predvsem kar se tiče presnove in izkoristka hranil.

Študije o uporabi beta alanina so bile narejene na elitnih športnikih, in nam podajajo verodostojne rezultate o njegovem pozitivnem učinku. Ena izmed takih študij je bila narejena na profesionalnih nogometaših, ki so obenem še redo vadili z utežmi. Razdelili so jih v dve skupini; prva je uživala beta alanin trikrat dnevno po 1,5 g (skupaj 4,5 g), druga pa placebo. Njegov pozitivni vpliv se je izkazal med testiranjem moči in vzdržljivosti pri vadbi, saj je skupina, ki je uživala beta alanin, v primerjavi s placebo skupino, občutila manjšo utrujenost.

Uživanje beta alanina v obliki prehrambenih dodatkov vpliva na povečanje anaerobne in aerobne vzržljivosti, povečata se eksplozivnost in mišična moč, prav tako pride do povečanja mišične mase in s tem zmanjšanja telesne maščobe. Posledično lahko povečamo količino in intenziteto vadbe. Skratka dovolj dobrih razlogov, da postane beta alanin eden izmed vaših ključnih prehrambenih dodatkov.

 

Sis Beta Alanine, Prehransko dopolnilo

 

 • 1,6 g visokokakovostnega beta alanina na porcijo
 • Priljubljena komponenta "pre-workout" dodatkov
 • Priročne tablete za enostavno doziranje

 

Sestavine: Beta Alanin, polnila (dikalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), sredstvo za postopno sproščanje (Mantrocel K4M), ovoj (hidroksipropilmetilceluloza, glicerin, karnauba vosek), sredstva proti strjevanju (stearinska kislina, magnezijev stearat, silicijev dioksid)

Primerno za: vegetarijance; Brez glutena; Brez pšenice; Brez oreščkov, brez mleka, brez laktoze

OPOZORILO: ne presežite navedenega priporočenega dnevnega odmerka. Izdelek se ne sme uporabljati kot nadomestilo za raznovrstno in pestro prehrano. Hraniti izven dosega majhnih otrok. Izdelek uporabljajte, kot del raznolike in uravnotežene prehrane, ter zdravega načina življenja. Hranite v suhem prostoru, daleč od vira toplote. Tesno zaprite embalažo po uporabi. Pri dolgotrajni uporabi se posvetujte z vašim zdravnikom. Izdelek ni namenjen nosečnicam in otrokom!

Beta Alanine se testira v okviru programa Informed Sport. Ta pristop vključuje testiranje vsake posamezne serije končnega izdelka SIS. Certifikat INFORMED-SPORT je garancija, da izdelek NE vsebuje prepovedanih snovi (WADA) leta 2017. Prepovedane snovi, vključno s steroidi, se testirajo na ravni 10 nanogramov na gram in stimulansov do 100 nanogramov na gram. Izdelki (vzorčeni na začetku, med in na koncu vsake serije izdelkov) prejmejo priznani in spoštovani certifikat Informed Sport *, SIS pa na zahtevo zagotovi dokumentacijo športnikom. več tukaj!

DOZIRANJE: 2 tableti, dvakrat na dan. Priporočljivo je zaužiti en odmerek 30 minut pred tekmovanjem, intervalnim treningom, vadbo nad aerobnim pragom, ter drugi odmerek 30 minut po vadbi.
VSEBINA 90 tablet


 
HRANILNA VREDNOST:
1 odmerek- 2 tableti
Beta Alanin
1600 mg

 

 

 

 


 

 

 

 
 

Napiši mnenje

Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo Odlično

Prosim prepišite varnostno kodo:

 • CW-X
 • GOPRO
 • COMPRESSPORT
 • raidlight
 • Ultimate Direction
 • SUUNTO
 • HOKA
 • POLAR
 • GARMIN
 • TACX
 • SIS
 • SCOTT
 • LEKI
 • INOV-8
 • LEDLENSER